Me-Time

me-time
Sommige kinderen of jongeren maken zich zorgen over hun thuissituatie. Dit kan te maken hebben met een vader, moeder, broer(tje) of zus(je) die ziek is of  zorgen rondom werk, geld of een scheiding binnen het gezin. Dat kan best lastig zijn. Alle aandacht gaat vaak naar de thuissituatie.

Welzijn MensenWerk ondersteunt Me-Time in Meppel, om  kinderen en jongeren (2- 18 jaar) een leuke tijd te bezorgen en te voorkomen dat zij nu of in de toekomst last krijgen van de thuissituatie. Me-Time zet HBO studenten pedagogiek in om samen met een kind of jongere op stap te gaan. De studenten hebben affiniteit met kinderen en jongeren. Het doel van deze ondersteuning is proberen weer zelfstandig activiteiten te ondernemen en het maken van een eigen sociaal netwerk.

Voor kinderen / jongeren
Vind jij het leuk om samen met iemand iets te doen, bijvoorbeeld zwemmen, voetballen, tekenen, winkelen of iets anders wat je leuk vindt? Even geen zorgen over thuis. Meld je dan aan of vraag je vader of moeder om je aan te melden bij Me-Time.

Voor ouders / verzorgers
Het is belangrijk om te weten dat u zich niet schuldig hoeft te voelen over de thuissituatie. Vaak kunt u hier helemaal niets aan doen. Wel kunt u zorgen dat uw kind een maatje krijgt. Iemand die een luisterend oor biedt en waarmee uw kind plezier kan maken op momenten dat dit met u minder goed kan. Meld uw kind aan voor Me-Time.

Voor professionals
Als professional ben je vaak één van de eersten die merkt dat een kind of jongere overbelast is of problemen heeft in zijn ontwikkeling. Herken deze kinderen of jongeren en deel de signalen met mensen en instanties die iets kunnen betekenen. Ook kunnen gezinnen bij ons aangemeld worden als dit met het gezin besproken is.

Aanmelden
Ben je jonger dan 12 jaar, dan kunnen je ouders je aanmelden bij Me-Time. Ben je tussen de 12 en 18 jaar dan mag jij jezelf aanmelden.
contactpersoon: Jacqueline ter Horst
e-mail: metime@hotmail.nl
telefoonummer: 06 29983297

Werkwijze
Als je bent aangemeld, dan maken wij een afspraak voor een gesprek. We bekijken dan wat voor jou belangrijk is, wat je ouders belangrijk vinden en wat wij voor jullie kunnen doen. Vervolgens gaan wij op zoek naar een student die bij jou past. Hij of zij komt kennis maken en jullie spreken samen af wat jullie gaan ondernemen en wanneer. Wij bellen dan na verloop van tijd om te vragen hoe het je bevalt. Zo zorgen wij ervoor dat er een goede match is tussen jou en de student en dat jullie samen leuke dingen kunnen doen.

Even tijd voor jezelf! Loskomen van de thuissituatie. 

Facebook-iconVolg ons op Facebook

class="menu-item last-menu-itemve-menu" class="">
  • Over ons
  • Contact
  • Agenda
  • Nieuws
  • Partners